SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

За медиите

Галерия

Галерия

Посланик на доброто

Нашият ръководител на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново, Албена Добрева, стана „Посланик на доброто“. Почетното отличие й беше връчено от Бисер Петков, Министър на труда и социалната политика по време на концерт-спектакъла „Празник на доброто“. Събитието се състоя на 21 ноември в зала 1 на НДК.

Вижте повече

Владимир Карамазов оцветява приказни герои с децата от SOS приемните ни семейства

NIVEA и SOS Детски селища България стартираха петата поредна година на инициативата „Приказни моменти на грижа“. Както досега, така и тази година емблематичният за NIVEA крем в синя кутийка – NIVEA Crème, се предлага в лимитирана серия, като от всеки закупен продукт от серията NIVEA дарява по 30 ст. в помощ на децата, за които Сдружение SOS Детски селища се грижи.

Вижте повече

Международна конференция за ДИ на грижата за деца

Над 250 експерти от университети, институции и неправителствени организации от Европа, Австралия, Централна Азия и САЩ обсъждат реформата в грижата за деца на Международна конференция на тема „Деинституионализация на грижата за деца: Как инвестираме в промяната?“. Събитието се проведе от 6 до 8 ноември в НДК.

Вижте повече

20 години SOS Младежки домове Велико Търново

Със засаждане на 20 дръвчета във Велико Търново бяха отбелязани 20 години от разкриване на първия SOS Младежки дом в Югоизточна Европа. Събитието се състоя на 19 ноември.

Вижте повече

Една година Клуб на приемния родител

Клубът на приемния родител във Велико Търново стана на една година. Рожденият ден беше отпразнуван на 13 септември в двора на SOS Детско селище Трявна. В празненството се включиха деца и приемни родители от Велико Търново, Габрово и Трявна.

Вижте повече

AVO – все по-вкусни и все по-сладки

На 19 и 20 април Езиков и изпитен център АVO организира традиционната благотворителна изложба-базар „Традиции и кухня на англоговорящите държави”. Базарът се състоя в МОЛ София и както повелява традицията отново беше в подкрепа на SOS Детски селища България.

Вижте повече

Заключително събитие с NIVEA в Capella Play

По повод финала на четвъртото издание на инициативата екипът на NIVEA България реши да зарадва децата от приемните семейства на SOS Детски селища България като организира събитие специално за тях. Подкрепата и любезното гостоприемство на детски центрове Capella Play донесоха на децата от софийските ни приемни семейства хиляди усмивки и щастие и допринесоха за превръщането на един обикновен ден в незабравим за тях празник.

Вижте повече

Годишни награди „Едно семейство“

Снимки от официалната церемония по връчването на годишните награди на SOS Детски селища България „Едно семейство“. Сред гостите бяха корпоративни и медийни партньори, индивидуални дарители и SOS съмишленици. Всички те отпразнуваха значителните приноси на всеки един от това голямо и единно SOS семейство. Водещ на събитието беше пленителната Елена Петрова, посланик на добра воля на организацията.

Вижте повече

Sofia Riders в подкрепа на SOS Детски селища България

На 22 декември 2018 г. Sofia Riders, преоблечени като белобрадия старец, обиколиха улиците на София с мотори, за да заредят с празничен мото дух жителите на столицата, а като за финал приключиха обиколката в SOS Младежки дом „Мечтатели“, където подариха на младежите и децата от SOS приемните ни семейства в София подаръци… МНОГО подаръци.

Вижте повече

Наум Шопов и младежите

Domino's Pizza Bulgaria и Naum Shopov / Наум Шопов обединиха усилия, за да подкрепят младежите, за които Сдружение SOS Детски селища България се грижи. За целта Domino’s Pizza създадоха специалната пица „Наум“, при поръчването на която 2 лева от стойността й отиват за SOS каузата. Старт на кампанията беше даден на 7 декември, а на 11 декември се състоя и първата среща на Наум Шопов с младежите от SOS Младежки дом „Мечтатели“.

Вижте повече

The Kids From SOS Tryavna Welcomed Stana Katic

На 4 ноември SOS Детско селище Трявна се превърна в малка снимачна площадка. Причината - Stana Katic, звездата от сериалите „Касъл“ и „Забравена“, организира кино уъркшоп за децата от SOS приемните ни семейства в детското селище. Малчуганите имаха възможност да се потопят в магията на киното.

Вижте повече

„Първото семейство“ – прожекция и „25 мига от детството“ – премиера

На 19 октомври от 17:00 ч. в Културен център G-8 се състоя специална прожекция на документалния филм „Първото семейство“ и премиера на книгата "25 мига от детството" - посветени на 25-годишнината от създаването на SOS Детско селище Трявна.

Вижте повече

25 ГОДИНИ SOS ДЕТСКО СЕЛИЩЕ ТРЯВНА

На 23 октомври бяха отбелязани 25 години от създаването на SOS Детско селище Трявна. Рожденият ден на първото SOS детско селище в България събра на едно място нови и стари приятели на Организацията, сред които имаше официални гости, спонсори, корпоративни партньори, медии, посланикът ни на добра воля – Краси Балъков, бивши служители и млади хора, израснали в общността на SOS детското селище.

Вижте повече

ПРИКАЗКИ-НЕПРИКАЗКИ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Отбелязахме рождения ден на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново с Пощенска кутия за приказки и Гери Турийска, Мариана Векилска, зам.-министър на труда и социалната политика Роси Димитрова, Башар Рахал и Камен Алипиев Кедъра. Беше приказно, вълшебно и емоционално.

Вижте повече