SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

За нас

SOS Children’s Villages International

SOS Children’s Villages International

SOS Children’s Villages International е независима, неправителствена организация за социално развитие. Основоположник на модела SOS Детски селища е австриецът Херман Гмайнер, който в периода след Втората световна война се сблъсква с проблемите на много деца, останали без дом и семейство. През 1949 г. основава първото SOS Детско селище в Имст, Австрия. През 60-те години SOS моделът се разпространява извън границите на Европа и през 1964г. е основана Международната организация SOS Детски селища, която днес е представена в 135 страни.

SOS Children’s Villages International е глобална федерация, която се състои от национални SOS асоциации. Всички споделяме една визия: Всяко дете има семейство и расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Ние подкрепяме семействата в риск, предотвратяваме раздялата на децата от биологичните им родители и се грижим за децата, които вече са загубили закрилата на своите родители.

Работим с общности и партньори, за да гарантираме, че интересите и правата на всички деца се зачитат.

Всичко, което правим, е възможно благодарение на подкрепата на нашите индивидуални дарители, институционални и корпоративни партньори.

Всяка национална SOS асоциация – член на федерацията – се ангажира да прилага устава й, стандартите за качественa грижа за децата, както и строги финансови и административни практики.

Имаме нужда и от Вашата помощ!