SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

За децата и ЦСКА

20/02/2023 – На 16 февруари, по инициатива на ФК „ЦСКА-1948“, се организира среща с част от изявените футболисти от отбора. Талисманът на отбора Арми поздрави децата от SOS Детско селище Дрен и от двата ни SOS семейни дома в София. Двама от футболистите, украинци, подариха торбички със сувенири, тениски на отбора, снимки с автографи и книжка с историята на ЦСКА. След това за децата и младежите бяха организирани няколко игри с топка, водени от талисмана Арми. Събитието се проведе на тренирочъчния стадион на ФК „ЦСКА-1948“ в Комплекс „Царско село“.

С много емоции, усмивки и ведро настроение в слънчевия февруарски ден, децата и младежите бяха изпратени от футболистите и ръководството на отбора, а самите те започнаха подготовката си за предстоящия мач на отбора в събота.

Имаме уверението на щаба на ФК „ЦСКА-1948“, че ще продължат да са ангажирани със социални каузи и че това ще стане част от бъдещи инициативи в подкрепа на успешната социализация на децата, чрез примера на звездите на отбора за упоритост, мотивация, дисциплинираност и успех в живота. Имаме и официална покана от столичния футболен клуб децата и младежите да посетят някой от домакинските мачове на отбора, като за целта ще ни дадат специални пропуски.