SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Втора арт-работилница „Общувам, творя и играя с моето дете“

08/10/2020 – На 30 септември екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа „Шанс“ проведе второто събитие от арт-работилницата „Общувам, творя и играя с моето дете“. SOS екипът ни, деца и техните родители се събраха, за да се забавляват и творят заедно. Задачата беше децата и родителите заедно да измислят история, след което да направят комикс по нея.

„Историите на нашите участници ни заведоха на различни интересни места – през девет планини в десета се изпращаха покани за пиршества, гостувания, съвместни ваканции на морето, както и обикновените ежедневни неща, които се случват на всички ни. Имаше смели герои, делфини, кучета, колела, птици, всякакви интересни митични същества, които започнаха да се появяват на белите листа и да оживяват в комиксите на включилите се семейства в арт-работилницата ни“, споделя Диляна Тодорова, Ръководител на SOS Центъра.

В смях и закачки, с оцапани ръце в различни цветове, с усмивки на лице, участниците с вълнение и нетърпение очакваха реда си, за да споделят своя комикс пред групата. Всички с интерес разглеждаха комиксите на другите семейства и с радост приеха предизвикателството да обединят всички свои творби в една обща история, в един съвместен комикс на цялата група. И децата, и родителите останаха много доволни от постигнатите резултати. Чувстваха се приети, изслушани и разбрани. Изпитваха радост, че са всички заедно и имат възможност да създадат съвместен комикс, който да сплоти още повече групата на творците. В края на груповата работа децата започнаха да питат своите родители дали може след като си тръгнат от SOS Центъра да отидат всички заедно някъде и да поиграят навън. Какво се е случило след приключването на арт-работилницата и дали участниците са се забавлявали без екипа ни ще разберем по време на следващото им творческо събитие.

X