SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

В подготовка за Коледа

08/01/2024 – В сърцето на SOS Детското селище Дрен, навръх Коледните празници, деца от Приемната грижа в Благоевград създадоха истинска коледна приказка, оставяйки след себе си следи от креативност и радост. Събитието бе организирано в сътрудничество с община Благоевград и създаде неповторима коледна обстановка.

В творческата ни работилница ДренКо децата не само изработиха вълнуващи коледни венци за своите домове, но и сътвориха уникална украса за коледната елха в селището. Възможността за индивидуално изразяване събуди творческия потенциал на всяко дете. Ръчно рисувани и украсени коледни декорации станаха част от техния уникален възглед върху Коледа.

Специално организирана игра на украсяване на елхата поднесе на децата и възрастните възможността да се забавляват и създават заедно. Всеки принос стана неотделима част от общата Коледна история, която стои в Детското селище като живо творение, олицетворяващо духа на обединение и празнична радост.