SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Детско селище Трявна отпразнува своята 25-годишнина

 

25/10/2018 – На 23 октомври бяха отбелязани 25 години от създаването на SOS Детско селище Трявна. Рожденият ден на първото SOS детско селище в България събра на едно място нови и стари приятели на Организацията, сред които имаше официални гости, спонсори, корпоративни партньори, медии, посланикът ни на добра воля – Краси Балъков, бивши служители и млади хора, израснали в общността на SOS детското селище. Тържеството започна със специална прожекция на филма „Първото семейство“, посветен на годишнината на селището.

Празника ни уважи и Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който поздрави приемните семейства от SOS Детско селище Трявна и подари икона на г-н Иван Христофоров, директор на селището.

„Щастлив съм, че в този прекрасен ден мога да засвидетелствам уважението си към пионерския труд на Сдружение „SOS Детски селища България“ за създаването и развитието на приемната грижа у нас. В продължение на повече от четвърт век организацията успешно осигурява семейна, здравословна и сигурна среда – така нужна за израстването и развитието на деца, лишени от родителска грижа“, заяви министър Петков.

На тържеството по случай юбилейната годишнина присъстваха също така кметът на Трявна – г-н Дончо Захариев, представители на областната управа на Габрово, партньори от държавните институции във Велико Търново и Габрово, представители на международната организация SOS Детски селища, представители на SOS Детски селища Сърбия, дарители от Германия, както и много жители на Трявна.

Специални благодарствени грамоти получиха наши корпоративни партньори от банка ДСК, „Прогрес“, „Агенция за събирания на вземания“, „Райфайзенбанк“, нашия медиен партньор – БНТ и нашия посланик на добра воля – Краси Балъков.

Водещ на тържеството беше Светлана Кацарска. На сцената се изявиха талантливите деца от духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново и детския фолклорен ансамбъл „Габровче“. 12-годишният Марсел Хаджийски, спечелил второ място в международния конкурс за млади таланти Pop Foundation в Коста Брава в Испания, също поздрави всички гости и домакини. На сцената излезе и Лили Недялкова, приемен родител в селището и изпълнител на народни песни, която порази и малки, и големи с неповторимия си глас. Сърцата на всички докосна и чаровната Мартина Ганчева, отраснала в селището, която изпълни песента „Мамо“.

Имаше много подаръци, емоции и сълзи от радост. Тържеството прерасна в истински семеен празник!

X