SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Последен ден от зеленото училище

31/08/2020 – В последния петък от месец август и дни преди началото на новата учебна година лятното зелено училище на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Трявна завърши с още едно незабравимо приключение – отново с техните приятели от Природен парк „Българка“. И този път те бяха техни гидове в еко-похода в Тревненския Балкан.

Този път приключението бе допълнено от пътуване с влак, от което нашите малки пътешественици останаха изключително доволни, защото някои от тях никога не се бяха качвали във влак преди. Отправната точка бе китната гара Кръстец, от която всички потеглиха към хижа Кръстец, където за децата бяха организирани игри на тема „Познавате ли животните в гората?“. Малчуганите се справиха страхотно. Дори се оказа, че те са изключителни спасители, защото с общи усилия положиха спасителен мост за семейство изпаднали в беда саламандри. След това пътешествието им продължи до високия връх Кръстец ( 1007 м.) и параклиса Св. Иван Рилски Чудотворец, близо до върха. Денят приключи с много забавни игри и подаръци от техните приятели от ПП „Българка“ и едно ново приключение с влак обратно в Трявна. На раздяла си казаха „Довиждане на лятната ваканция, но не и на новите приключения, които им предстоят“.

X