SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

OMV ОТНОВО В ПОДКРЕПА НА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ

 17/09/2019 – За трета поредна година OMV България ще даде възможност на клиентите на своите бензиностанции да подпомогнат дейността на SOS Детски селища България в подкрепа на младежите над 18-годишна възраст след напускането на SOS грижата.

От 12 септември до средата на октомври всички клиенти на OMV могат да направят дарение в полза на младежите, обхванати в програмите на Сдружение SOS Детски селища България при заплащане на своите покупки на касите на бензиностанциите. Независимо дали зареждат гориво, дали са се отбили да напазаруват, хапнат или изпият чаша ароматно VIVA Cafe, клиентите имат възможността да дарят 1 лев в полза на SOS Детски селища преди оформяне на финалното плащане. Дарението може да се направи и от физически, и от юридически лица – както при заплащане в брой, така и при заплащане с кредитна/дебитна карта. Размерът на дарението и наименованието на получателя – SOS Детски селища България се изписват върху  касовия бон, който клиентът получава след заплащане на сметката си.

Дарителските суми ще бъдат насочвани към Програма „Начало на самостоятелен живот“. Даренията ще бъдат в подкрепа на младежите над 18-годишна възраст, които живеят самостоятелно извън SOS младежките домове, работят или учат, но все още се нуждаят от подкрепа, за да се справят успешно в живота. Всички дарения, които клиентите на OMV правят, имат за цел да насърчат старта на младежите в самостоятелния им живот, при намиране на работа, място за живеене и възможности за реализация. С тези дарения те оказват финансова помощ на младежите, които продължават обучението си във ВУЗ до завършване на висше образование и започване на работа.

OMV подкрепя SOS Детски селища България от 2004 г. Като част от съвместен европейски проект на OMV и SOS Детски селища „Децата в движение“ през 2004 г. бяха събрани повече от 12 000 лева от продажбата в бензиностанциите от веригата на детска игра с карти за трениране на паметта. В края на 2006 г. на бензиностанциите OMV  в България, Румъния и Сърбия се продаваха с благотворителна цел шоколадови фигурки Дядо Коледа.  В България OMV предостави дарение от общо 23,109.45 лева  в подкрепа на професионалното обучение на пълнолетните младежи, които излизат от SOS Детски селища, за да започнат своя самостоятелен живот.  Дарението за SOS Детски селища се събра благодарение на клиентите на бензиностанции  OMV, които закупиха с благотворителна цел над 66 000 шоколадови фигурки Дядо Коледа през декември 2006 г. и януари 2007 г. През 2009 г. OMV дари средства за построяването на помещение в SOS Детско селище Трявна за нуждите на Клуб по приложно колоездене. През 2017 г. и 2018 г. бензиностанции OMV се провежда кампания в подкрепа на  Програма „Начало на самостоятелен живот“ на SOS Детски селища България. Клиентите на веригата бензиностанции имаха възможност да дарят 1 лев на каса при заплащане на сметката си за гориво или покупки в магазините VIVA. Набраните средства през 2017 г. бяха 47 562 лева, а през 2018 г. – 31 562 лева.

„Принципите на етично и устойчиво бизнес поведение са от решаващо значение за OMV. OMV България и „SOS Детски селища“ имат почти 15-годишна история на сътрудничество. Ние сме щастливи и горди, че благодарение на това партньорство през годините, подкрепихме усилията на много млади хора, които са израснали в „SOS Детски селища“ и им помогнахме да започнат самостоятелен живот“, заяви Дечебал Тудор, Изпълнителен директор на OMV България. „Подкрепата за SOS каузите е важна и неразделна част от нашата социална отговорност. Тази година OMV България празнува своята 20-годишнина и аз съм горд да отбележа, че през този период нашата компания e дарила около 6 милиона лева за различни социални и обществени инициативи, като сред тях са „SOS Детски селища“, добави г-н Тудор.

„Благодарни сме, че в лицето на верига бензиностанции OMV имаме такъв устойчив и дългогодишен партньор. Признателни сме и на всички клиенти на OMV подкрепили SOS каузата. Убедени сме, че заедно можем да подкрепим младежите тогава, когато най-много имат нужда от това – в първите им стъпки на техния самостоятелен живот“, сподели Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.