SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Младежите и „Вятърните мелници“

17/09/2020 – Лятото на 2020 г. не бе това, което искахме. Неприятно изненадани от  COVID -19 младежите и девойките от SOS Младежките ни домове „Приятели“ и „Мечтатели“ нямаха възможността да спазят дългогодишната традиция и да отидат на море. Въпреки това, лятото беше прекрасно – изпълнено с много усмивки, смях и закачки. Спазвайки всички предпазни мерки, децата и от двата ни SOS Младежки дома в София посетиха Хидропарк „Вятърни мелници“ в с. Горна Малина.

Първите трепети започнаха още с наближаване на хидропарка, при разкриващата се картина на стърчащите перки на мелниците, скрити загадъчно зад зидове наподобяващи рицарска крепост.  Обещаваха нещо загадъчно, нещо което ще ги разходи в други времена и емоции. С преодоляването на средновековните порти пред децата се откри истински рай. Младежите се отдадоха на релакс и забава. Възползваха се от комфорта, който предлага това красиво място с много атракции.

Приключенският им дух беше провокиран от шестте басейна, сгушени между средновековната архитектура и водните пързалки. Всяко следващо спускане спираше дъха им, но ги зареждаше отново. Преодоляваха страховете си и събуждаха желание за ново преживяване. Денят премина неусетно, подобно на самото лято. Доволни и изморени младежите и девойките поеха по пътя обратно към София. Зад гърба си оставиха Хидропарк „Вятърни мелници“ и обещанието отново да дойдат.

X