SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

lyatno-uchilishhe16/08/2017 – В началото на месец август SOS Центърът ни за обществена подкрепа в Габрово организира тридневно лятно училище в SOS Детско селище Трявна, на което присъстваха както деца от приемните ни семейства в селището, така и деца от общността.

Здравословното хранене е ключ към доброто здраве и затова екипът на SOS Центъра разговаря с децата за важността от включването на разнообразна храна в хранителния им режим.

В рамките на три дни децата имаха възможност да си приготвят вкусна плодова салата и здравословни бонбони от овесени ядки, подсладени с пчелен мед. През втория ден разговаряха колко полезни са зеленчуците и как да ги приготвят, така че максимално да запазят полезните им свойства. Малчуганите сами си направиха зеленчукови шишчета и с наслада си ги хапнаха. Третият ден мина в разходка сред природата по еко-пътеката „Змеева дупка“. Децата събираха билки за чай, а по-късно се състезаваха кой ще направи най-оригинален сандвич.