SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Когато в ролята на Дядо Коледа влизат две жени

08/01/2021 – За Николас и Жорко, деца от наши приемни семейства в София и Перник, Дядо Коледа явно беше минал през някой магазин за техника, защото им донесе компютри. Възможно е и децата да са слушали прекалено много, за да получат такива подаръци.

Има известна доза истина в това, само дето в ролята на Дядо Коледа влизат две изключителни жени – г-жа Ангелина Йорданова и внучката й Анна-София Стойчев, която живее в Ню Йорк. Именно тя организира благотворителната кампания „Компютър за Жорко“ в Щатите чрез интернет платформата GoFundMe. Със средствата, събрани от тази кампания, се закупуват и въпросните компютри, а желанието на бабата на Анна-София е те да попаднат в ръцете на деца от приемните семейства към SOS Детски селища България. Ето как компютрите стигат до Николас и Жорко. Разбира се, децата си ги заслужават. Жорко е отличник, с много постижения и много медали от различни олимпиади по математика.

SOS екипът ни пожелава на Николас и Жорко да ползват компютрите си със здраве и предимно за училище, а на г-жа Ангелина Йорданова и внучката й Анна-София Стойчев благодарим сърдечно и пожелаваме успешна 2021 година!