SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Къде можеш да стоиш с главата надолу?

 11/09/2020 – В края на лятото Ива и Лили, психолог и педагог в SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново, провокираха децата от мини лятното ни училище, че могат да стоят с крака на тавана. Не е възможно, казваха децата, това е измама! И хайде, тогава, в Музея на илюзиите, да видите що е зрителна измама! На 21 август най-любопитните влязоха в Музея. Екскурзоводът им представи над 85 оптични и физични илюзии, които пренесоха нашите смелчаци в нов свят! Видяха чудни неща, сложиха си 3D очила и се докоснаха до Търново отпреди десетки години. Бяха толкова впечатлени, че пред някои от експонатите очите им ставаха на палачинки.

Едно развиващо и обогатяващо познанията лятно приключение зареди групичката деца с много емоции и любопитство. Да се надяваме ли, че ще остане до началото на учебните часове по физика?

Със сигурност знаем, че SOS екипът ни даде на децата нещо ново, което притеснени и безработни родители биха оставили временно на заден план. И показахме къде психологът стои с главата надолу!

X