SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Да изпратим лятото на кон

20/09/2019 – Лятото за децата в SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново беше изпратено отново различно – на кон! Идеята дойде от седемгодишният Левент, който сподели, че е научил как се кара колело, но не знае „как се кара кон“. И заедно с десет деца SOS екипът се озова в конната база на  Арбанаси, за да проверят как точно се кара кон! Знанията на децата бяха проверени – с конете караме дърва и багажи, те ритат,  ядат трева и не обичат деца.

А в конната база красивите кобили имат още по-красиви имена: Калифорния, Валпа и Айс съвсем дружелюбно дават да ги пипнеш, не ритат и разбират командите на жокеите. Нашите малчугани научиха много за грижите, които се полагат за един кон, ако искаш той да те слуша: как да почистваш, да решеш, да къпеш, да храниш. И чак тогава опитаха какво е да яздиш кон. И чак след първата обиколка се усмихнаха и отпуснаха. Софи, Алекс, Ангел, Криси, Ивайло споделиха, че това е най-вълнуващият ден от лятото. В края на приключението Левент с каубойската шапка не успя да се научи да кара кон, но беше повече от щастлив, когато Калифорния му разреши да я погали!

И наистина, вълшебно започналото с първа в живота кинопрожекция лято беше изпратено на кон! За децата предстоят есенни срещи с педагога в SOS Центъра за обществена подкрепа във В. Търново.