SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

BILLA дарява 10 000 лева в подкрепа на децата в приемните ни семейства

 

24/11/2022 – За поредна година BILLA България застава зад каузата на SOS Детски селища България. Търговската верига дарява 10 000 лева в подкрепа на 61 приемни семейства в градовете София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна. Сумата ще обезпечи потребностите на децата на различна възраст – от 0 до 18 години и ще спомогне за тяхното пълноценно развитие и последващо обучение. Средствата ще бъдат използвани за участия в извънкласни дейности, посещение на допълнителни курсове, културни и спортни мероприятия и работа с нашите специалисти.

„Развитието на детските умения е задължително условие за това те да имат равен шанс за успех в бъдеще. Това ни мотивира да инвестираме в насърчаване на потенциала на децата и младежите от рискови групи и да утвърждаваме тази грижа във времето, като наша ключова ценност. В последните шест години общата стойност на даренията, направени в полза на „SOS Детски селища България“ надхвърля 80 000 лв. Поздравявам нашите дългогодишни партньори за техните непрестанни усилия, благодарение на които и тази година Коледа ще бъде малко по-топла за децата, които растат без биологичните си родители“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

„Изключително благодарни сме на BILLA България за тазгодишното дарение, но още повече ни радва фактът, че търговската верига застава зад нашата кауза за пореден път. Благодарение на тазгодишното дарение, приемните ни семейства от София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна ще посрещнат Коледа в условията на още по-голям уют,“ каза Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на „SOS Детски селища България“. 

BILLA България е наш партньор от 2016 г. Понастоящем даренията на хранителната верига вече надхвърлят 80 000 лева.