SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Зимен лагер за децата от приемните ни семейства от Перник и Брезник

 10/01/2020 – В периода от 26.12.2019г. до 29.12.2019г., петнадесет деца от приемните ни семейства от Перник и Брезник бяха на зимен лагер в курортно селище Паничище, хотел „Бор“.

Времето се оказа благосклонно към малчуганите. Още при пристигането им Паничище ги посрещна с много сняг, което беше предпоставка за пързалки и весели игри. След настаняването в хотела последва дълга разходка из курорта, а след нея – бой със снежни топки, катерене на изкуствена стена, покрита със сняг, правене на снежни фигури, пързалки.

През следващите дни децата се забавляваха на пистите за шейни. Пистата за ски още не беше обработена и не работеше. Малко време трябваше на малчуганите, за да овладеят майсторското управление на шейните и правилата за безопасност. Сутрин на пистата, следобед – дълга разходка, вечер –  танци и забавни игри пред камината.

Децата си тръгнаха изпълнени с много весели преживявания, емоции и нови приятели.   

 

X