SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Здравословното хранене – обучение за родители

14/03/2018 – В края на февруари в SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Перник се проведе обучение за родители на тема „Здравословно хранене на децата от 0 до 18 г.“ То бе осъществено в рамките на проекта „Здравето е за всеки“.

В обучението участваха всички клиенти на SOS Центъра ни. То протече по предварително изготвена програма, включваща и препоръки за по-здравословно хранене на децата, след като родителите първоначално споделиха своя опит и практика в храненето на децата си.

Беше представена и подробна презентация по темата, изготвена от водещите на обучението. В рамките на дискусията, която последва след това, стана ясно, че има известни разминавания между начина, по който се хранят децата в семействата и препоръките, дадени на родителите по време на обучението. Голяма част от родителите споделиха, че смятат за много полезни придобитите знания и обещаха да се постараят да променят хранителния режим на децата си, за да растат те здрави. На всички участници бяха подсигурени информационни материали, кафе паузи и здравословен обяд.

X