SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Здрави зъби – сияйна усмивка

16/04/2018/ – Екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Габрово организира информационна среща на тема „Здрави зъби – сияйна усмивка“ за деца и родители, ползватели на социални услуги по проект „Шанс да останеш в собственото си семейство“.

Детският стоматолог др Якова с готовност се отзова на поканата и запозна учасниците с грижите, които трябва да се полагат за зъбите още от най-ранна детска възраст, за митовете и фактите, свързани с хранителния режим и неговото въздействие върху здравето на зъбите. Като специалист с над двайсетгодишен опит в профилактиката и терапията на детските зъби, мнението на д-р Якова „повдигна завесата“ на множество въпроси като: На каква възраст трябва да започне грижата за устната хигиена на детето? Кога най-рано трябва да се посети детския зъболекар? Колко често? Какви са възможните усложнения от нередовно посещение на зъболекар или от ненавременно отстраняване на кариес? Това бяха само част от въпросите, на които отговори специалистът.

В края на груповата работа малките участници, стиснали в ръце получените паста и четка за зъби, нетърпеливо дърпаха родителите си, за да си отидат вкъщи и да почистят своите зъбки, както показа зъболекарката.

X