SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Здравей, Лято!

10/07/2024 – На 9 юли в село Леденик стартира поредната Лятна игралница на търновския ни консултативен център „Светулка“. Игралницата е място и начин на игра, но и още нещо – място за експериментиране на нови умения и креативност. Място за психосоциална работа с арт елементи и пространство за изразяване, осъзнаване, прозрения, свързване с другите, разбиране на чувства и вътрешни състояния.

В занятието се включиха осем деца от местната общност. И уж се познават, но темата „Кой съм аз и как се свързвам с другите“  и нашите специалисти ги провокираха да изработят собствени визитки, с които да се представят. Научиха повече един за друг и бяха вдъхновени от водещите да изработят „шапка на приятелството“ от креп хартия и декоративни елементи. Тръгнаха си с очакване на времето за следващия тренинг , а екипът ни остана вдъхновен да търси други идеи, през които децата да се свързват помежду си чрез своите ресурси и силни страни.

 

В момента SOS Консултативният ни център във Велико Търново подкрепя  36 семейства, в които има 109  деца и родители.

За миналия месец Центърът е подкрепил 230 потребители в общността.