SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Защото „Една прегръдка не топли цял живот“

02/05/2019 – В навечерието на един от най-светлите християнски празници Великден – стартирахме партньорство с българската федерация по тенис. В рамките на партньорството наши представители ще имат достъп до различни тенис клубове, където ще се срещат с потенциални дарители, ще им разказват за децата, младежите и семействата, които Сдружение SOS Детски селища подкрепя, и ще ги канят да се регистрират като SOS Приятели, защото „Една прегръдка не топли цял живот“.

В рамките на това партньорство наши представители вече бяха в спортен клуб „Дема“. Там от 29 април до 1 май се проведе турнирът „Чемпиънс Боул“ за деца на възраст от 11 до 14 години.

 

Кампанията „Една прегръдка не топли цял живот“ цели да набере средства за ежедневната грижа за над 800 деца и младежи от програмите на организацията. Това са:

  • Децата в нашите SOS приемни семейства, интегрирани в София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна;
  • Децата в нашите SOS приемни семейства от детското селище в Трявна
  • Младежите от SOS младежките ни домове в София и Велико Търново
  • Младежите, които подкрепяме чрез Програмата ни „Начало на самостоятелен живот“
  • Децата, които са в риск да загубят грижата на своите семейства и които подкрепяме чрез SOS центровете ни за обществена подкрепа в София, Перник, Велико Търново и Габрово

Тези деца и младежи имат нужда от всекидневна подкрепа, затова и месечното дарение е най-добрият начин да получат дом и семейство.

Благодарим на българската федерация по тенис и спортен клуб „Дема“ за възможността.