SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Започна записването на деца за SOS Детски център „Дренчета“ в село Дрен

28/02/2022 – SOS Детски център „Дренчета“ предоставя дневна грижа за деца на възраст от 2 години до постъпване в първи клас.

Центърът е уникално място за отглеждане, възпитание и обучение на децата. Разположен е в самото SOS детско селище, сред чист планиски въздух и красивата природа на с. Дрен, в полите на Верила. Сградата е специално построена, обзаведена качествено и с всичко необходимо за комфорта и доброто развитие на малчуганите.

Екипът от професионалисти, отдадени на децата, работи за разгръщане на талантите и заложбите на всяко дете. Заниманията се провеждат по образователни направления, определени в държавния образователен стандарт за предучилищно образоване, като акцентът е върху изобразителните изкуства и движението сред природата.

Центърът предлага на малчуганите вкусна и здравословна храна, качествени грижи, забавни дейности и много игри на открито. Заниманията с децата се провеждат в малки групи и са съобразени с индивидуалните нужди на всяко дете. Споделяйки политиката на международната организация SOS Children’s Villages International, нашите педагози прилагат холистичен подход към образованието на децата, насочен към подкрепа на индивидуалните възможности на всяко дете.

Във ваканционните дни, SOS Центърът предлага и „Лятна академия за деца“ с развиващи творчески дейности и занимания в областта на изкуството и спорта. Веселите игри на открито са задължителни!

За контакти: 0886 77 80 74 и drentcheta.center@sosbg.org