SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Заедно по стъпките на траките

17/08/2023 – На 11 август се състоя третото издание от тазгодишната „Лятна академия“ на SOS Консултативен център „Шанс“, осъществявана с подкрепата на нашите приятели и партньори от BILLA България. 

Деца и родители, подкрепяни от екипа на SOS Консултативния център, тръгнаха по стъпките на една отдавна отминала епоха – тази на траките, които някога са населявали земите, които днес наричаме България. Участниците в организираната екскурзия посетиха Тракийската гробница-хероон Жаба Могила край Стрелча. Тамошният гид подробно разказа за живота и бита на траките, а допълнителна информация получихме в историческия музей в Стрелча, който бе скоро обновен и много добре поддържан от тамошния екип.  

Участниците в Лятната академия имаха време за отдих и вкусен обяд. Денят завърши с посещението на историческия музей в Панагюрище, където бе изложено световно известното Панагюрско съкровище. Родители, деца и служители на SOS Детски селища България съчетаха красотата на заобикалящата ни природа с потапяне в някогашните обичаи на древните траки.    

 

X