SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

За животните с любов

19/06/2020 – На 18 юни част от децата и родителите, с които SOS Центърът ни за обществена подкрепа в София работи, имаха възможност да посетят конна база „Ахил“, разположена в непосредствена близост до София в подножието на Витоша.

Квалифицирани и отзивчиви служители подробно разказаха на родителите и децата как се полагат грижи и се отглеждат коне. Децата сами сресаха гривата на Акси, за когото домакините обясниха, че е много добър и търпелив, но винаги гладен и понякога мързелив. Малчуганите имаха възможност да нахранят послушните четириноги Борил и Негра, а впоследствие бяха подпомогнати да възкачат „голямата шефка“ Сузи и да получат първите си уроци по конна езда. Един различен ден за децата, с които работи екипът на SOS Центъра ни.

Всичко това се случи благодарение на любезната покана от страна на конна база „Ахил“ и съпричастността му към SOS каузата. БЛАГОДАРИМ ВИ!

X