SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

За настолните  игри по Коледа и благодарността

19/12/2022 – От 15 декември нашето Сдружение има още един голям приятел в лицето на Фондация „Да играем“. С любезното съдействие на Ивайло Драганов, директор на Фондацията, настолните игри – чудесен инструмент за общуване, образование, развиване на потенциал, дойдоха при децата от двата ни SOS семейни дома във В. Търново.

Дойдоха и пренесоха децата в различни светове. Първоначалното  съмнение „Дали мога“ много бързо отстъпи място на ентусиазма да побеждават, да показват скритите  си умения по логическо мислене, креативност, бързина.

И ето, децата и младежите изпробваха уменията си за внимание в „Jungle SPEED“, редиха кули с животни, състезаваха се с овцата и топчето, играха „Dobble“ и „Animal upon Аnimal“ и искрено се смяха. Младежите изпробваха наблюдателността си  с „Ghost Blitz“ като отгатваха правилния предмет.

Преди да стартираме нашия коледен „НАСТОЛЕН ГРАД“ попитахме  участници за хубавото, с което изпращат старата година. Всеки написа на тайно листче онова, което не може да се купи с пари и което е неговото съкровено желание.

Техните листчета подаряваме на вас, читателите и приятелите на Сдружение SOS  Детски селища България:

ЛЮБОВ, СВОБОДА, СЕМЕЙСТВО, СПОКОЙСТВИЕ!

Благословена да е Коледата Ви, наши нови приятели.