SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

ЗА ФОРМУЛАТА НА УСПЕХА в SOS Детски селища България

15/12/2022 – Те са Надя, Зорница, Иванина, Мария, Полина, Янка и Мира.  Те са усмихнати и отдадени на работата  си, те са професионалисти – социални  работници и психолози, работохолици и луди глави, когато трябва да осигурят нещо за ДЕТЕ.

Те са екипът на SOS Консултативния ни център във В. Търново. Те творят историите и събитията, за които ви разказвам от старопрестолния град. Днес ви представям  формулата, по която работим

 

УМЕНИЕ ДА ПАРТНИРАМЕ²  х  ЛИЧНИ УСИЛИЯ ²

               ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––            = УСПЕХ

КАУЗА  ПРАВИ ДОБРО

 

Тази формула елиминира външните обстоятелства, трудности и объркването сред нормативния хаос през последната година. Дава ни удовлетворение от професията и стопира прегарянето. Учи ни на доверие, споделяне и постигане на поставените цели.

Всяка една от тях е различна, но идва и си отива от работа, понесла в сърцето си „своите“ служебни деца. Всяка от тях умее да милва с думи и да поставя граници, да зачита личното достойнство на застаналия пред нея човек – дете или възрастен, когото системата нарича потребител на социални услуги.

В нашата четиринадесетгодишна история има много случки – тъжни и весели, свързани с усилия, преодолени трудности и постигнати успехи. Ще цитирам само думите на лекар от Градска поликлиника В. Търново, приел за пореден преглед в кабинета си наша майка, придружавана от момичетата:  „Дами, впечатлен съм от вашата организация! Трети път водите жената в моя кабинет и виждам вече шест различни жени, които я придружават и разпалено настояват как да й помогнем! Дай боже такава социална грижа за всеки в  България!“

За да изпратим годината и да посрещнем новата, отново седнахме с любимите ни карти и си пожелахме през изображенията онова, от което знаем, че се забърква лепилото на ЕКИПА:

Да сме устойчиви като камъка и живи като цветето, поникнало в него;

Да сме като  пеперудата – крехки, цветни, балансиращи;

Да сме като лодка с крила в океана на безумните закони;

Да сме топли като прегръдка и прегърнати ;

Да намираме верния ключ към човешките души и към нашите си;

Да тъчем със златна нишка работата си;

Да умеем да почиваме, напук на пясъчния часовник;

Да си пазим този вътрешен, морален наш кодекс  В РАБОТАТА, независимо дали за другите той е просто йероглиф.

 

И аз бях там, с този чудесен екип на SOS Консултативния център В. Търново. Ядох, пих и споделих честта да бъда техен ръководител. Пожелах същото, което пожелаваме на всички вас – БЪДЕТЕ УСПЕШНИ!

Албена Добрева