SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

За децата и народните будители

 

01/11/2023 – Днес в SOS Консултативния ни център в Трявна отдадохме почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нашия народ.

Имаме привилегията да живеем в родния град на поп Йовчо, Пенчо Славейков, Ангел Кънчев, проф. Пенчо Райков – будители и духовници. На тях беше посветен часа по родолюбие, българска книжнина и просвета. Заедно с децата изработихме книжка – учебно помагало, която ни преведе по пътеката на знанието за делото на будителите. В края на урока децата създадоха своя приказна история, в която пресъздадоха емоции, въображение и опит от своя живот.

Интересните и изпълнени с възрожденски дух занимания, завършиха с културно-историческа разходка в Трявна и посещение на паметниците на видни просветители, книжовници и революционери.

 

Екип на SOS Консултативен център Трявна