SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

За децата и музеите

30/06/2023 – Последният звънец за тази учебна година вече е факт за повечето ученици. Но това не означава, че децата не са жадни за знания и приключения. Това бе в основата на идеята екипът на SOS Консултативния ни център в Перник да заведе будните любознайковци в Националния политехнически музей гр. София.

Страхотният слънчев ден бе прекрасен, но и много мотивиращ децата да се насладят на сенчестия простор в музея. А колко е приятно освен прохладата да намериш и толкова вълнуващи експонати. Домакините от музея показваха и разказваха увлекателни истории за всеки предмет, но и малчугани блеснаха с познанията си като отговаряха с ентусиазъм на поставените въпроси. В края на обиколката децата имаха възможност да „повдигнат земното кълбо с лост“, а похвалите от домакините ги накараха да се почувстват горди.

Вече се правят планове за следващото събитие по проекта „Стъпки напред и с поглед към звездите“ с подкрепата на фондация Еврика и Асоциацията на индустриалния капитал в България.