SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Втори лагер за младежите по проекта YouthCan!

03/11/2023 – По време на малката ученическа ваканция в периода 30.10. – 01.11., младежите от програмите на SOS Детски селища в Трявна, София и Габрово станаха част от второто издание на YouthCan! Camp – лагер, на който те повишават своите умения и се подготвят за пазара на труда. Лагерът се проведе в китния балкански град Сопот. 

Първият ден беше за представяне на платформата YouthLinks и среща с Недялко, който е на 27 години и вече е излязъл от грижата на SOS детски селища. Той беше поканен, за да сподели с младежите за новото си начинание – производството на трапезна вода с марката Nerida. Разказа за началото – от самата идея, производството, получаването на сертификатите, измислянето на марката и реализацията. Отговори на множество въпроси получи възхищението на всички присъстващи. 

Вторият ден беше за нашите партньори от Baringa.

Участваха Нора, Ирина, Петя и Яна, които са доброволци от компанията. Нора представи Баринга. Всяка от тях сподели личната си история, свързана с избори – на училище, университет, професия и хоби, което впоследствие се превръща в професия. Разказаха какво правят в свободното си време и какви са ценните качества в един млад човек, които работодателите ценят. Обясниха в детайли за професията „Проектен мениджър“.  Беше наблегнато неколкократно и на знанието на езици и възможностите, които те откриват пред. Обясниха колко е важна работата в екип, всичко с примери и реални ситуации. Завършиха с игра за умения за правилна комуникация.

И за да съчетаем полезното с приятното и да отпразнуваме Деня на националните будители, посетихме музея на великия Апостол на свободата – Васил Левски в град Карлово.

Всички младежи си тръгнаха с усмивка и с желания да продължат участието си в проекта YouthCan! с образователни курсове и обучения!