SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

„Всичко, което искам за Коледа – да се усмихнеш“

 Всичко, което искахме да подарим на децата за Коледа, бяха усмивки и за това аз – Иванина и моята колежка Надя ги поканихме на празненство в SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново. Подготвихме почерпка за децата, игри, коледна украса и разбира се музика. Десет тийнейджъра на възраст от 14 до 18 години приеха и присъстваха на нашия малък празник. Предложихме да изпишем история на малката ни група – една стара игра, според която всеки изписва по едно изречение, като вижда само това на предходния играч. И ето каква история ни се получи:

„Събрахме се в ЦОП-а дружно

За Коледното тържество

Играем и пеем

И така си живеем

Щастливите моменти са най-хубавото нещо, което изживяваме

А навън вали, вали…

Снежинки бели и кристални

Играят вън

С пижами

И банани

Бананите растат на дърветата

Цветята пък растат по полетата“

Ние с Надя можехме само да добавим – УСПЯХМЕ, УСМИВКИТЕ СА ПО ЛИЦАТА ВИ!

Посмяхме се и продължихме с Диксит. Децата много се забавляваха – бяха креативни в асоциациите си, понякога се ядосваха, опитваха се да познаят картата,  усмихваха се и „приближаваха“ световете си – различни, но и много еднакви.

          В края на Коледното парти отворихме шампанско от селектирана безалкохолна серия, децата танцуваха и  изтеглиха късметче за новата година. Късметчето – мисъл от различна книга, която вещае мъдрост, здраве, любов, сбъднати мечти и нови изживявания. Децата не пропуснаха да си разменят Facebook и Instagram профилите.

X