SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

ВРЕМЕ ЗА ИНФОРМИРАНЕ със SOS Детски селища България във Велико Търново

02/12/2022 – На първи декември се отбелязва Световният ден за борба със СПИН. Тази година той е под мотото „Време за равенство!“. За екипа на нашия SOS Консултативен център във Велико Търново първи декември 2022 година беше ден под мотото ВРЕМЕ ЗА ИНФОРМИРАНЕ.

С подготвените информационни листовки, екип от психолози и социални работници беше гост на младите хора от  класа на Екрам Мюмюнов в Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново. Беше различен учебен час – Да се прави безопасен секс е възможно. Младежите се запознаха с начините на предаване на вируса HIV, коментираха с психолога доктор Иванина Анчева какво е вирусен товар, как съвременната терапия има потенциал да го сведе до много ниски нива. Отговориха на въпроси, поставиха свои въпроси, научиха нови неща, показаха ни какво знаят, показаха нормалния за възрастта интерес към темата. Открихме със задоволство ниша за превантивна социална  работа – ЩО Е ТО БЕЗОПАСЕН СЕКС, КАК МОЖЕМ ДА ПРЕДПАЗИМ И СЕБЕ СИ И ДРУГИЯ, КОГОТО ОБИЧАМЕ.

В синхрон с международния червен цвят на деня, момчетата и момичетата попълниха червени листчета с пожелания за безопасност в интимните отношения и ги пуснаха по света с връзка червени хелиеви балони. Листовките и наученото ще разкажат на другите класове, на приятелите си, на познатите. За да бъде ВРЕМЕ ЗА ИНФОРМИРАНЕ със SOS Детски селища България.