SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

vlshebnata-flejta-omagosa-detsata-ot-sos-priemnite-ni-semejstvaНа 9 декември „Вълшебната флейта“ се игра специално за децата от SOS приемните ни семейства в София, Перник и Трявна. За част от малчуганите това беше първият допир до магията на операта. Всичко това се случи благодарение на „Култура за всички деца“ – социален проект на Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО в партньорство със Софийска опера и балет и Сдружение SOS Детски селища.

Целта на проекта е да социализира деца, лишени от родителски грижи, като им предостави възможност за посещение на културни мероприятия – детски театър и опера.

Преди да се насладят на детския спектакъл, децата от SOS приемните ни семейства минаха и през Националния студентски дом, където ги очакваше лека почерпка. След това малчуганите се срещнаха и с актьорите от „Вълшебната флейта“ и се разходиха из Софийската опера. “Много е красива тази опера, особено таванът”, споделя петгодишният Митко, който за първи път стъпва в операта. След края на детското представление, децата получиха и подаръци от организаторите на събитието.

„Радвам се, че децата успяха да се докоснат до магията на операта и това ги направи щастливи. Вярвам, че проектът ни ще бъде много успешен.“, коментира г-н Калчев, организатор.