SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

В търсене на забавни моменти в социалната изолация

 14/05/2020 – Тази интересна задача получиха децата в SOS Центъра ни за обществена подкрепа във В. Търново. Първоначалната реакция беше „Какво забавно може да има в това да си „вързан“ вкъщи?! Дори на училище вече не ходим, голяма скука е!“ После предложението се оказа провокативно и пощата се затрупа със снимките на 20 деца. И молби: „Нека моята снимка спечели!“

Дойде и въпросът: „Кога децата ще  могат да се върнат в SOS Центъра, за да направим обещания празник със снимки и награди?“ И ето, сега пък в извънредна ситуация –  споделяме с вас нашите забавни моменти, в които децата откриха ново приключение. За нас е и удовлетворение да видим смисъла от консултациите с родителите – те се включиха в конкурса, подкрепяйки своите деца.

Надяваме се, че престоят в болница за едно шестнайсетгодишно момче може да се окаже и нова пътека в желанието му да стане лекар, който да пребори COVID-19. Днес бъдещият вирусолог има още много да учи, но вярваме, че ще помогнем на тази мечта. Усмихваме се на детските игри и сигурността на майчиното рамо. И  поздравяваме онези родители, които устояха и преоткриха прозореца като начин да опазят децата си.

X