SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

В очакване на Баба Марта

28/02/2023 – На 24 февруари екипът на SOS Консултативния ни център Вяра (Център за обществена подкрепа) съвместно с децата от втори „А“ клас на СУ „Отец Паисий“ се потопиха в света на изкуството за изработване на мартенички.

Петя Пейчева, социален работник в Центъра, запозна децата с легендата за мартеничката, като мост, по който традицията и  българският дух да се пренесат към бъдни времена. В мартеничките децата вплетоха съвременни символи с традиционните за изработката конци. Децата с изненада откриха как от древни времена хората чрез вплитането на белия и червения конец са наричали за здраве, дом, семейство и благополучие на семейството. Опирайки се на българския си корен, учениците с гордост ще се накичат на първи март с изработените от тях мартенички, в очакване на лястовичката и нейния полет, дал началото на традицията, според легендата.

X