SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Ура! Дългоочакваната екскурзия дойде

18/07/2019 – Дългоочакваната екскурзия дойде. Денят е 12 юли 2019 г. и седемнадесет деца, подкрепяни от SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново, очакват автобуса с нетърпение. За четиринадесет от тях това е първата екскурзия в живота! Първа пещера, първи музей! За най-малките Кристина и Ани – първо разделяне с мама!

В етнографския комплекс Етъра децата и гледат, и пипат. И се чува само от нашата група: „Виж, госпожо, виж!“ И радостта е неизмерима, подсладена с ябълки и сандвичи. Следва ново пътуване до Музея на хумора и сатирата в Габрово с новата им секция за деца – Дом-градина. Впечатленията се множат, заедно с това кратката викторина в автобуса изостря страстите. Кой ще отговори пръв и ще спечели награда? Кой е гледал и слушал екскурзоводите и беседите? Всичко утихва пред вкусния обяд на брега на река Андъка до Дряновския манастир. И след почивката – ново преживяване: да се изкачим до пещерата Бачо Киро. А кой е той? Кога е живял, защо наричаме пещерата на неговото име? Пропуските в знанията за Априлското въстание едва ли ще бъдат запълнени с един разказ, но посещението в пещерата ще остане траен спомен в главите на притихналите  деца.

Разбира се, за екипа на SOS Центъра ни за обществена подкрепа не беше лесно да усмириш 17 деца на връщане в автобуса, но блясъкът на детските очи зарежда винаги, когато ти е трудно.

А вълшебното лято под „магическото ръководство“ на педагога Лили продължава на 24 юли с игри на Света гора!