SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Участие на Наградите на Европейската социална мрежа

22/11/2023 – На 16 и 17 ноември в гр. Загреб се проведе церемонията за връчване на наградите на Европейската социална мрежа (The European Social Network (ESN) за 2023 година.

Тази година нашият проект „Пътеки към свободата“ беше номиниран за награда в категория „Предоставяне на услуги“. Темата на тазгодишното издание беше „Насърчаване на подход, ориентиран към личността“. 

От общо 110 кандидати само 44 проекта бяха класирани от избрано жури за публично гласуване. Благодарим на всички вас, които дадохте своя глас за „Пътеки към свободата“ – проект в подкрепа на младите хора, напускащи грижа. Въпреки че не събрахме достатъчно гласове, за да получим наградата, за нас беше признание и радост да участваме в събитието, както и да запознаем много други колеги със ситуацията на младите хора, напускащи грижа в България и с дейностите, които Сдружение SOS Детски селища България реализира, за да подкрепи самостоятелния живот на младежите. 

Участници в церемонията и последващата сесия за представяне на проектите бяха Деница Аврамова, координатор на проекта и Хрисимир Станчев, участник в проекта.