SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Трета спирка на Лятната академия, реализирана от SOS Центъра ни за обществена подкрепа в София

12/08/2022 – На 5 август се състоя и третата инициатива в рамките на Лятната академия, която SOS Центърът ни за обществена подкрепа в София организира. Няколко семейства се засякоха и на трите екскурзии и успяха да създадат близост, да споделят личните си истории, емоции и причините да са клиенти на SOS Центъра и да видят, че не са сами в битките и проблемите си. Родителите бяха изключително доволни и очакват с нетърпение следващите летни събития, които ще организираме.

Децата си намериха нови приятелчета, като две от по-големите деца вече са се виждали самостоятелно в SOS Центъра, за да поддържат общуването си. SOS екипът ни успя да види клиентите си в една по-различна среда и да обогати впечатленията си, да получи откровени споделяния от тях, което от своя страна прави работата им още по-пълноценна.

„Лично за мен, освен един доста усилен труд по организирането и провеждането на Академията, беше удоволствието от личното и в близост запознаване с клиентите на SOS Центъра, както и емоционалната, искрена и топла обратна връзка за преживяванията им, която няма как да усетите от анкетните карти. Това ми дава мотивация за следващото лято да „спретна“ едно още по-забавно лято за клиентите ни и се надявам да има същия, че и защо не – още по-добър отзвук”, споделя Екатерина Христова, Ръководител на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в София.

Лятна академия 2022 се реализира със съдействието на търговска верига Билла България.