SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Центъра ни за обществена подкрепа в София с трета арт-работилница

10/11/2020 – Екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа „Шанс“ в София проведе третата творческа работилница, която създаде много поводи за радост и споделени забавни семейни мигове. С цел спазване на мерките за здравна безопасност, арт-работилницата се премести в домовете на своите клиенти, които сами, в домашни условия реализираха идеите, които им дадохме.

Задачата, която участниците ни получи, беше свързана с подготовката за отминалия вече Хелоуин – изработване на костюми, маски и декорация. Родителите и децата, които се включиха, ни разказаха за вълненията около подготовката за празника, за времето, прекарано със семейството и за лакомствата, събрани по време на празника.

При някои семейства се е отворило пространство за дискусия по отношение на празнуването на чуждестранни празници, както и обсъждане на нашите национални празници и  обичаи. Децата с интерес са слушали за традициите и обичаите при нас и по света.

Очаквайте още новини от нашата арт-работилница, която ще продължи да работи от домовете на нашите семейства и ще ни дава поводи да споделяме с вас различните арт-събития, донесли многоцветно изпъстрени емоции. Бъдете здрави и творчески настроени, въпреки трудностите, които ни създава Ковид-19.

X