SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Детско селище Трявна очарова Н. Пр. г-жа Андреа Вике

20/05/2019 – На 18 май SOS Детско селище Трявна посрещна специален гост – посланика на Република Австрия в България. Н.Пр. г-жа Андреа Вике и съпругът й откликнаха на поканата, отправена от сдружение SOS Детски селища България, и в слънчевия съботен ден направиха продължителна разходка из SOS детското селище. Домакинът, Иван Христофоров, директор програма SOS Детско селище Велико Търново-Габрово-Трявна, показа Центъра за работа с деца, спортното игрище, залата за провеждане на събития и обучения, една семейна къща. Имайки предвид факта, че SOS Детско селище Трявна съществува от 26 години, г-жа Андреа Вике бе впечатлена от отлично поддържаната инфраструктура. Дълбоко я развълнуваха разказаните от г-н Христофоров лични истории на деца, отгледани в SOS детското селище, с които той продължава да е в контакт. „Ние сме едно голямо семейство, грижим се с любов и професионализъм за всяко дете, което има нужда от внимание, подкрепа, окуражаване. Трудности в ежедневната ни работа не липсват, но се стремим да ги преодоляваме и се радваме на успехите на децата и младежите, част от нашите проекти и програми“, сподели Иван Христофоров.

Г-жа Вике зададе много въпроси, свързани с различните типове социални услуги, предоставяни в рамките на Програма SOS Детско селище Велико Търново-Габрово-Трявна. Благодарим за високата оценка по отношение на предлаганата качествена грижа към деца и младежи в риск.

Разделихме се с покана за повторно гостуване. Вратите на SOS Детско селище Трявна са винаги отворени за австрийския посланик в България.