SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Детски център за ранно учене и развитие „Дренчета“ в село Дрен отвори врати

08/03/2022 – На 7 март беше открит SOS Детски център „Дренчета“ в село Дрен. SOS Центърът отвори вратите си за деца на възраст от 2 години до постъпване в първи клас. Водещ на церемонията по откриването беше Силвия Лулчева, посланик на добра воля на SOS Детски селища България, а сред гостите бяха Веселин Комитов, Председател на УС на Сдружението, г-н Пламен Рударски, кмет на село Дрен, представители на Дрен Арт, местните медии, както и множество родители с децата си. В рамките на самото откриване се проведе и първата арт работилница, организирана от Велика Прахова, художник, родител и двигател на проекта „От любов към изкуството“.

 „Освен, че е жилав и здрав и от него се изработват музикални инструменти, дрянът е един от най-рано цъфтящите видове. Цъфти преди разлистване – февруари-март. Случайно или не, стартирането на дейността ни съвпада с разцъфването на дряна, с настъпването на пролетта и съживяването на природата за нов живот. Нека в този мартенски ден, с отварянето на SOS Детски център „Дренчета“ да направим първата стъпка към съживяването на SOS Детското селище Дрен за нов живот и нови дейности. И както дрянът дава зрели плодове наесен и ние наесен, със започването на новата учебна година да можем да се поздравим с прерастването на детския център в детска градина, пълна със здрави и щастливи деца”, сподели Моника Николова-Лазарова, директор на SOS Детски център Дренчета.

„Нека детският център бъде песъчинката, около която седефът от дейности отново да превърне SOS Детско селище Дрен в красив бисер, огласян от детски смях“, пожела г-н Веселин Комитов, Председател на УС на сдружение SOS Детски център Дренчета.

Центърът е уникално място за отглеждане, възпитание и обучение на децата. Разположен е в самото SOS детско селище, сред чист планиски въздух и красивата природа на с. Дрен, в полите на Верила. Екипът от професионалисти, отдадени на децата, работи за разгръщане на талантите и заложбите на всяко дете. Заниманията се провеждат по образователни направления, определени в държавния образователен стандарт за предучилищно образоване, като акцентът е върху изобразителните изкуства и движението сред природата.

Във ваканционните дни, SOS Центърът ще предлага и „Лятна академия за деца“ с развиващи творчески дейности и занимания в областта на изкуството и спорта. Веселите игри на открито са задължителни!

За контакти: Антония Тилкова, мобилен 0889 826 182 и на drentcheta.center@sosbg.org