SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Детски център „Дренчета“ отпразнува своя първи рожден ден

10/03/2023 – На 8 март SOS Детски център „Дренчета“ отпразнува своя първи рожден ден. Случайно или не, рожденият ден съвпадна с Празника на мама, така че всичко беше двойно – емоции, усмивки, подаръци, цветя и гости. Много неща се случиха за една година и освен че децата пораснаха, днес те са в пъти по-изобретателни, креативни и уверени в себе си – все пак взеха участие в поне стотина арт-работилници. Освен това, вече си имат и собствена зеленчукова градина.

SOS Детски център „Дренчета“ предоставя дневна грижа за деца на възраст от 2 години до постъпване в първи клас.

Центърът е уникално място за отглеждане, възпитание и обучение на децата. Разположен е в самото SOS детско селище, сред чист планиски въздух и красивата природа на с. Дрен, в полите на Верила. Сградата е специално построена, обзаведена качествено и с всичко необходимо за комфорта и доброто развитие на малчуганите.

Екипът от професионалисти, отдадени на децата, работи за разгръщане на талантите и заложбите на всяко дете. Заниманията се провеждат по образователни направления, определени в държавния образователен стандарт за предучилищно образоване, като акцентът е върху изобразителните изкуства и движението сред природата.

Центърът предлага на малчуганите вкусна и здравословна храна, качествени грижи, забавни дейности и много игри на открито. Заниманията с децата се провеждат в малки групи и са съобразени с индивидуалните нужди на всяко дете.