SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Детски селища България със сертификат за инвестиция в специализирано обучение и професионална подкрепа

02/11/2022 – На 28 октомври 2022 г. д-р Питър Фугъл от Национален център за деца и семейства „Анна Фройд“, Великобритания, изнесе публична лекция  на тема „Представяне на център „Анна Фройд“ и неговите терапевтични подходи, основани на теорията на ментализацията. Подходът АМБИТ за деца и младежи с множество потребности и неговото приложение в България в НБУ“.

На церемония след лекцията д-р Галина Маркова, Ръководител на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца към НБУ, връчи сертификат за инвестиция в специализирано обучение и професионална подкрепа на г-жа Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на Сдружение SOS  Детски селища България. „За нас е важно да поддържаме висок професионализъм и да въвеждаме иновативни терапевтични подходи в грижата за децата и младежите“ сподели г-жа Георгиева.

Сдружение SOS Детски селища България е една от десетте организации в България, които са обучени и прилагат подхода АМБИТ: Адаптивен, базиран на ментализация интегративен подход за специалисти, които работят с деца и младежи с комплексни потребности.