SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Детски селища България с първи награди „Колега на годината 2022“

22/11/2022 – Вчера в SOS Детско селище Трявна се състоя първата по рода си в Организацията церемония по награждаване на отличените от своите колеги за най-добри постижения през изминалата 2022 година в SOS Детски селища България, в сферата на алтернативната грижа, подкрепата за семейства и подкрепата за младежи. На събитието присъстваха г-н Веселин Комитов, Председател на УС на Сдружение SOS Детски селища България, г-жа Анелия Рогелова – завеждащ отдел „Човешки ресурси и разбира се „виновниците“ – номинираните от своите колеги социални сътрудници за наградите „Колега на годината 2022“! Водещи бяха г-н Иван Христофоров, директор програма SOS Детско селище В.Търново-Габрово-Трявна и Албена Добрева, Ръководите на Консултативния ни център във Велико Търново.

Неслучайно награждаването се състоя на 21 ноември, в Деня на християнското семейство, през годините в християнски добродетели възпитахме много деца, които днес са добри и достойни граждани на България. Неслучайно избрахме и SOS Детско селище Трявна, където Организацията ни за пръв път в страната през 1993 година създаде чрез Детското селище семейна грижа за деца, лишени от грижа.

Номинирани бяха два екипа на семейните ни домове, предоставящи алтернативна резидентна грижа и 13 индивидуални предложения за колеги от програмите за подкрепа на семейството и от семейните домове. Внимателно разгледани и обсъдени от компетентно жури в състав от: Сияна Гарболино, представител на Общото събрание, Щерияна Данова, член на УС, наша възпитаничка и успяла бизнес дама и майка, както и г-н Ивайло Миланов, дългогодишен деец в областта на социалните услуги със сериозен принос в усилията за тяхното усъвършенстване.

Номинирани за най-добър колега в сферата на алтернативна грижа бяха: Петър Русков, Дочка Кукова, Десислава Найденова, Боряна Йорданова, Светлана Момчева, екипът на Семеен дом „Охрид“ във В. Търново, екипът на Семеен дом „Чардафон“ в Габрово.

Номинации за колега на годината от програмите за подкрепа на семейството и на младежите в пътя им към независимия живот и обучението в професионализъм и компетентност: Илияна Малинска-Петкова, Албена Добрева, Вяра Венева, Диана Георгиева, Емилия Страхилова, Мария Кьосева, Петя Димитрова, Нина Тодорова.

Носители на първите награди „Колега на годината 2022“ станаха: Боряна Йорданова, Илияна Малинска –Петкова и Мария Кьосева.