SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Детски селища България с отличие „Посланик на доброто“

26/11/2019 – Нашият ръководител на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново, Албена Добрева, стана „Посланик на доброто“.

Почетното отличие й беше връчено от Бисер Петков, Министър на труда и социалната политика по време на концерт-спектакъла „Празник на доброто“. Събитието се състоя на 21 ноември, Деня на християнското семейство в зала 1 на НДК. То беше част от кампанията за отбелязване на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Десет истории за доброто разтърсиха гостите, дошли на концерт-спектакъла „Празник на доброто“, организиран от ДАЗД съвместно с Комисията по въпросите на детето, младежта и спорта към 44-тото Народно събрание. Една от тях беше историята на Албена Добрева.

Албена е ръководител на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново и един от най-важните хора в живота на Илиян, баща на петгодишно дете. Мъжът няма образование и благодарение на подкрепата й в момента завършва 6 клас. Заедно учат и пишат домашни. Благодарение на нея той започва работа в хранителен магазини успява да излезе от едностайното си жилище, в което живее с дъщеря си. Днес животът за него е съвсем друг. Илиян мечтае и е пълноценен баща.