SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

SOS Детски селища България е част от кампанията „НОВО НАЧАЛО за украинските жени и деца в България” на инициативата BG4UA и Фондация BCause  

 

13/06/2022 – SOS Детски селища България е част от кампанията „НОВО НАЧАЛО за украинските жени и деца в България” на инициативата BG4UA и Фондация BCause. Официален старт дадохме на 1 юни като символична дата. На събитието присъства и Момчил Василев, „Ендевър България“, който е член на Общото събрание на SOS Детски селища България. На откриването имаше ателиета по глина, мъниста и множество спортни игри.

Все повече семейства с малки деца намират своя временен дом в SOS Детско селище Дрен. Към момента в него са настанени общо 58 души, бягащи от войната в Украйна – сред тях предимно жени с малки деца.

В рамките на детското селище децата в предучилищна възраст имат възможност да посещават SOS детския ни център „Дренчета“, но също така посредничим и с местното училище, където да бъдат записани по-големите през следващата учебна година. Освен това, малчуганите могат да участват в различни занимания и инициативи, които организираме съвместно с ДренАрт –  арт-работилници, кино-прожекции и множество игри. Планирали сме различни инициативи през лятото, които целят успешната им адаптация и интеграция в местната общност.