SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

С отличие за авторски текст и илюстрации

03/11/2023 – В Деня на народните будители на тазгодишната церемония по връчване на Априловските награди за литература в Художествена галерия „Христо Цокев“ в раздел „Литература за деца“ грамота и парична награда от Народно читалище „Априлов-Палаузов 1861“ бе връчена на Димитрина Григорова и Полина Станева – част от екипа на SOS Консултативния ни център „Вяра“ в Габрово.

Отличието бе за авторския текст и илюстрациите на „Приказкотерапия“- четирилогия от приказки в рими за деца от предучилищна и начална образователна степен.  

Конкурсът е насочен към автори, родени или дълго пребивавали на територията на община Габрово. Учредители са Община Габрово, Дружество на писателите – Габрово, Народно читалище “Априлов-Палаузов – 1861”, Регионална библиотека “Априлов-Палаузов”, издателство “ЕКС-ПРЕС”, с партньори Областна администрация – Габрово, Музей „Дом на хумора и сатирата”, Регионален етнографски музей на открито „Етър”, НЧ ”Зора-1872”, кв. Нова махала.

Благодарим за дадената ни висока оценка от проф. дфн Николай Димитров-рецензент и председател на журито и преподавател в катедра „Българска литература“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Честито колеги! Бъдете здрави и вдъхновени!