SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Работилница за мартеници в Центъра ни за обществена подкрепа в Перник

04/03/2020 – Бели и червени, румени, засмени – да, такива бяха в работилницата за мартенички, която се проведе на 28 февруари в Центъра ни за обществена подкрепа в Перник. За децата и родителите беше истинска наслада да изработят със собствените си ръце тези амулети за здраве, с които да закичат своите близки.

„Въртим, преплитаме и нанизваме мъниста и заедно наричаме слова за здраве и късмет на бъдещите притежатели“, разказва Димитрина Димитрова, Ръководител на центъра, който подкрепя семейства в риск. „С децата поговорихме за популярната легенда за произхода на мартениците и това как от времето на прабългарите тя е в българските традиции. Обсъдихме символите: бялото, в което е втъкана чистотата на отношенията и червеното – символ на топлотата и приятелството и взаимната обич и това си пожелахме да бъде в живота на всяко дете!

X