SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Призив за действие нито едно дете да не бъде изоставено


17/04/2018 – През 2019 г. ще се навършат 20 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, както и 10 години от създаването на Насоките за алтернативна грижа за деца. Във връзка с тези две годишнини група неправителствени организации, Международната организация SOS Детски селища, Better Care Network (BCN), International Social Service (ISS), експерта по алтернативна грижа Nigel Cantwell, фокусирани върху подобряване ситуацията на деца от най-уязвимите групи, създадоха Отворено писмо, което е насочено към членовете на Общото събрание на ООН.

С него те изразяват желанието да бъде изготвена и приета Резолюция, която да поставя акцент върху деца, лишени от родителска грижа или такива, които са в опасност да я изгубят. Ако желаете да се включите в инициативата, можете да покажете своята съпричастност чрез попълване на кратък формуляр и да добавите логото на своята организация тук. Можете да прочетете Отворено писмо, което дава яснота какви са причините за искането за създаване на Резолюция, която да се отнася специално за деца в алтернативна грижа. Моля, включете се и подкрепете тази инициатива, за да покажем, че децата без родителска грижа заслужават да израстат в нормална детска среда.

X