SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Празник на доброто

13/05/2021 – С „Празник на доброто“ на 11 май приключи за децата от детска градина „Смехурко“ мини-програмата на SOS Центъра ни за обществена подкрепа във В. Търново. Идеята да бъдат подкрепени  в развиване на умения за добро поведение бе реализирана от февруари до днес с шест групови занятия за малчуганите, подкрепяни от психолозите на SOS Центъра. Пътни знаци на доброто поведение, добри имена за специалните части на  нашите тела,  добри начини да решим конфликти, добри думи за различните и кои са днес  добрите герои бяха основните теми за децата.

Забавното учене с още по-забавните Тъжнук и Грасиела провокира децата да представят днес  чудни карнавални костюми на добрите герои. Оживяха Добрият коминочистач, още по-добрият и смел Зоро, Принцесата на добрите думи, Добрият магьосник, Спонджбоб – Гришо, Каменният Добър човек, Добрата фея и още много нови герои. Идеите бяха на децата, а в изработката от цветни хартии и други подръчни материали родителите развихриха въображението си. Защото само добрият пример ражда добри последователи.

Децата минаха тържествено по червения килим, получиха заслужени овации, казаха „добрите“ правила и бяха наградени с игри и смешни състезания от аниматорите на Център „Роси“. Желанието на директорката е да продължим мини-проекта с нов още през септември! Щастливите очи на малките ни герои от село Присово са нашият подарък! След седмица свой „Празник на доброто“ ще имат и децата от ОУ Килифарево, за да приключим успешно нашата идея- ДОБРОТО ЗА ДЕЦА се прави с деца и SOS Детски селища България.

За вас – от центъра на събитието: Полина Христова, Мария Кьосева и Албена Добрева

 

X