SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Последно, заключително събитие на Лятна академия 2022

26/09/2022 – Поради големия интерес от страна на нашите потребители към събитията от Лятна академия „Зелено лято“ 2022 година, екипът на SOS Консултативен център „Шанс“ реши да организира едно допълнително, заключително събитие за децата и родителите.

Събитието се проведе в парк „Камбаните“ на 08.09.2022 г., като премина с много смях, игри, закачки, музика и вкусни хапки. В края на забавата отидохме до Асамблея „Знаме на мира“ и с чисто детски ентусиазъм беше огласен района от камбанен звън. След звучната забава ръководителят на Центъра, като участник в първата Асамблея, разказа историята на парк „Камбаните“ на деца и възрастни, как е възникнала и колко трудно е запазена местността в този му вид в годините на преход в България, за да може и до днес всички да се радват на майсторското изпълнение на проекта.

В заключителното събитие се включиха и нови деца и родители, потребители на Центъра. Всички родители споделиха удоволствието от присъствието си и това, че децата са намерили нови приятели, а за тях самите тази поредица от събития са били едни малки разнообразия в ежедневието.

Тъй като малки и големи изразиха желание да се видят отново обещахме да организираме Коледна работилница в Центъра.

Не само хората, с които работим, но и целият ни екип ще очаква с нетърпение следващото лято, вече имаме нови идеи за Лятна академия – 2023 и колкото и да е трудоемко организирането на подобни събития, е изключително зареждащо, когато видим задоволството и радостта в очите на децата и ентусиазма, с който ги посещават. Обратната връзка, която получихме като организатори на четирите събития ни провокира да разгърнем фантазиите си и да вложим още повече творчество в плановете ни за забавления през лятото на 2023 година.

X