SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Посещение в конна база „Алфа Райдърс“

All-focus

27/08/2020 – Лятното училище за децата, които SOS Центърът ни за обществена подкрепа „Вяра“ в Габрово подкрепя, е в стихията си. Тази година то е под надслов „Аз обичам България“. Заниманията се провеждат в четири модула – два пъти седмично. За да бъде всичко максимално безопасно и забавно, децата са разделени на две възрастови групи с максимален брой участници – 10 души.

В рамките на това лятно училище е и посещението им в конна  база „Алфа Райдърс“.  Домакините любезно разведоха децата из конюшнята и ги запознаха с  любопитни факти за живота на конете. Малчуганите с любопитство научиха, че: че всяко стадо си има водач, бяло конче не се ражда, в България конете се кръщават по първата буква от името на бащата, кончетата спят прави и още  много, много интересни неща.

Децата видяха специалните поилки за вода, някои дори се престрашиха и дадоха храна на конете. Участваха в оседлаването им и с любопитство наблюдаваха как се поддържат техните копитата. Научиха, че и за животните важи същото правило, както и при хората: „ Ако се отнасяме добре с животното, и то ще се отнесе добре с нас“. След демонстрацията на инструктурите по езда, дойде ред и на най-смелите да се качат на кон. Някои бяха по плахи и отлагаха своя ред , но и те събраха смелост и се метнаха на седлото.  Посещението завърши със студен душ за конете. Децата също така научиха, че след езда задължително се охлаждат краката на коня. В автобуса на път за вкъщи малчуганите живо коментираха случки от ездата.

X