SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Подготовка за Великден в SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Перник

30/04/2021 – Разпети петък е! Традицията повелява да бъдем смирени и съпричастни, а веселите детски гласове в SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Перник ни напомнят да бъдем оптимисти и да гледаме напред с надежда и вяра в доброто!

Глъчката в нашия SOS Център е свързана с едно от най-приятните занимания – боядисването на яйцата. По традиция първото направихме червено. Малките детски ръце нарисуваха кръст върху него, а ние го прибрахме на почетно място, за да ни пази цяла година. В тази работилничка-творилничка – втора от поредицата арт ателиета за деца, се забавлявахме не само с боядисването, но и си организирахме два конкурса – „Най-красиво яйце“ и „Най-здраво яйце“! Победители имаше, но това не е толкова важно – важни са усмивките и настроението, което се създаде между децата и екипа ни, както и вярата, че доброто побеждава и е в ръцете на децата!

X